Camera op het torentje

Hij registreert alles, elke beweging pakt de camera die gericht is op het Torentje. Elke traan die loskomt uit de oogbol, zet hij muurvast. De gordijnen zijn dicht, maar als het kleinste zuchtje tocht ze laat opbollen, is hij er als de kippen bij. De eenzame camera richt zich op het torentje en wacht op de premier die verloren heeft.

De dag na de verkiezingen

Het is de dag na de verkiezingen en de nederlaag van Balkenende. De camera van de NOS, de staatsomroep zoals Wilders hem noemt, richt zich op het centrum van de macht. Het centrum van de macht is voor eventjes het centrum van het verlies geworden.

Knikloze beeldenstroom

De oranje draden keurig opgerold aan het einde om de beeldenstroom zo knikloos mogelijk naar de montagewagen te leiden. Valk om het hoekje staat hij. Daar gluren de cameraman en de technicus wat hun camera registreert. Als 2 volleerd geheimagenten turen ze door het kleine draadje. Ze wensen dat de deur opengaat en een huilende man zijn verdriet en zijn verlies erkent.

Niks

Er gebeurt niks. De winnaars dolen rond op zoek naar andere winnaars om samen iets van dit land te maken. De verliezers kiezen voor huis en haard om hun teleurstelling te delen. Verder kiest de bewolking voor de verliezers. Misschien broeit er iets, maar tot nog toe ziet de camera alleen het passerende publiek.

En de man die zijn fototoestel pakt om dit te pakken en vast te houden. Wie weet slaagt hij er wel in.

Geef een reactie