Alles mag met voetbalkampioenschap

Als er een voetbalkampioenschap is mag alles. Je mag ineens met een rare helm op door de stad lopen. Er hangt een slangetje onder waar je doorheen kunt blazen en dan galmt er een rare toeter boven op je hoofd. Alsof je op een gewone dag in oktober met zo’n ding op de kop wilt rondlopen.

Hoofddoekje

Bij een hoofddoekje wordt gesproken over emancipatie en ongewenste onderdanigheid van de vrouw. Maar als het voetbal er is, buigt de halve natie voor de commercie. Voor een pilsje willen we wel zo’n idioot hoofddeksel aanmeten. Bij de kassa in de supermarkt gaan we straks vechten voor leeuwen en andere onzinknuffels.

Wuppie

Mijn huis ligt nog vol met wuppies van de vorige keer. Op de hoek van het bed van mijn dochter ligt grote exemplaar wup, dat ding dat destijds op iedere hoedenplank lag en waar auto’s voor werden opengebroken.

Promotieteam

Op de terugweg van werk naar de trein, trof ik midden op het Plein in Den Haag zo promotieteam. Een oranje bus adverteerde voor het nieuwe hoofddeksel. Een drietal heren stond in oranje shirts voor de bus. De bierbuiken trokken de stof strak en lieten zien waar het allemaal om ging. Op de motorklep van de bus prijkte een foto met 3 heren die zo’n idioot hoofddeksel droegen.

Schrijnende kwestie

Een schrijnende kwestie is wel dat de voetbalpartijtjes op tijdstippen gespeeld worden die menig bierfabrikant verdriet doet. Een potje voetbal om 14 uur op een doordeweekse dag kan nooit goed zijn voor de bieromzet. Want alles schiet echt zijn doel voorbij als die laatste stukjes fatsoen ook wegvallen.

Geef een reactie