Scheuren zitten al in glazen puien

Nog voor de oplevering zitten er barsten in het glas van de maisonnettes aan de Alkmaargracht. De woningbouwvereniging Ymere heeft dit voorjaar de maisonnettes en de eengezinswoningen gerenoveerd. Voor de trapportalen van de maisonnettes is een indrukwekkende glazen pui geplaatst.

Ongewenst bezoek

De reden voor het plaatsen van deze puien is om ongewenst bezoek buiten de deur te houden. Het gebeurt weleens dat hier jongeren gaan zitten die niet iedereen als gewenst ervaart. De scheuren en barsten in het glas, vermoedelijk veroorzaakt door ondermeer een trap waarmee een medewerker vandaag in de weer was, doen vermoeden dat de pui niet echt vandalismebestendig of hufterproof is.

Futoristische bouwsels

Wat verderop aan het Haarlemplein zijn eerder niet zulke futoristische en kostbare bouwsels geplaatst. Hier zit gewoon een stalen hekwerk voor de ingang. Het houdt eveneens ongewenst bezoek buiten de deur en is hufterproof. Ik snap niet waarom een dergelijk hekwerk niet aan de overkant kon worden geplaatst. Minstens zo effectief en een stuk goedkoper.

Geef een reactie