Nationale Nederlanden neemt televisiespotje op Haagse Kneuterdijk en Buitenhof

Er reden auto’s langs met grote oranje borden op het dak langs de Hofvijver in Den Haag. Even later fietsten meisjes langs op bakfietsen waar eveneens een oranje bord op bevestigd was. Daarna passeerden een groepje voetgangers. Zij liepen ook met de borden waarop grote letters stonden.

Reclamespotje

Ik bekeek het tafereel even goed in mijn pauze en ontdekte snel dat hier een heus reclamespotje werd opgenomen. De auto’s en fietsen reden in rondjes en keerden steeds door over de tramrails te rijden. Zo sjeesden ze over de Kneuterdijk en Buitenhof.

De cameraman gaat op z’n knieën voor de opnames

Commercial

Als je het allemaal zo ziet gebeuren, dan vraag je jezelf af wat ze hiervan zullen maken. Alles kronkelde, liep, fietste en reed door elkaar, een tram passeerde en de Museumbus kwam voorbij. Valt van zoiets iets te maken? Een regisseur gebaarde voortdurend en wees zijn cameramannen op details.

Verzamelen voor het Binnenhof

Mijn filmpje van de commercial

Links

De campagne is al te zien op de website van Nationale Nederlanden onder het mom van een getal, waarna de vraag volgt: ‘Wat is jouw getal?’.

Geef een reactie