Meneer De Vries

Een paar weken geleden zat meneer De Vries bij De wereld draait door. Mijn vrouw wist precies de angel te vinden. ‘Hij kijkt zo naar je, dat je zeker weet dat hij iets achterhoudt.’

Geen gerust hart

Kortom, niet iemand om met een gerust hart met je dochter uit te laten gaan. Hij zegt dat hij niks zal doen, maar ondertussen. Als je even niet kijkt, palmt hij haar zo in. En dat willen vaders niet. Ze moeten wel enigszins bemoeienis hebben in de keuze van een kerel voor hun dochter. Nee, die De Vries zegt niet wat hij denkt. Hij denkt alleen wat hij moet zeggen, maar doet iets anders.

Pineut

Wie is de pineut bij dit soort zaken? Waarschijnlijk die adjudante waarmee De Vries ging tijdens kantooruren. Al zegt De Telegraaf dat ze een manneneter is, zij wordt tactvol uit de weg geruimd. Meneer keert terug naar zijn vrouw. De vrede wordt getekend. Hij zal haar vertrouwen weer moeten winnen en kan daarna op oude voet verder.

Leuk baantje ergens

Zijn carrière eindigt in een leuk baantje ergens. Er is heus wel een dorp die hem als burgemeester wil. En als het allemaal niet zo snel lukt, kan hij altijd nog voorzitter van de kampeerbond worden.

Een gedachte over “Meneer De Vries”

  1. hoe was de slogan van het c.d.a. ook alweer? uitgevonden door de Hr de vries?het gezin de hoeksteen van de zamenleving hoezo de hoeksteen?
    En de rare man BALKENENDE "normen en waarden in de zamenleving" als het een kerel is deie rare man dan ontlaat hij de schuinsmacheerder direct zonder recht op wachtgeld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *