Libelle zomerweek

Elk jaar staan ze er weer, perrons vol met vrouwen, afgeladen met plastic zakjes en andere nutteloze bagage. Van spullen die gratis waren, de waarde zal echt niet hoog liggen, maar het is iets dat ze gratis meekregen. Gescoord, heet dat.

Enorme golf

De Libelle zomerweek is ieder jaar hetzelfde, de enorme golf vrouwen die Almere aandoet. Om zich een dagje te laten verwennen, te genieten van de zon, de spulletjes en van elkaar. Ze verliezen zich soms even in hebzucht, maar dat hoort erbij.

Mooiste moment

Het mooiste moment is als ze dan zo’n dag gehad hebben. Ze staan op dat perron, roodverbrand, het hoofd deint op een wolkje teveel aan rosé, de bijeengegraaide tasjes bengelen in de hand. Keurig wachten ze op hun beurt, een leeg perron bestaat niet.

Stroom vrouwen

De stroom vrouwen die het perron op kabbelt, lijkt nooit op te houden. De zon schijnt nog overvloedig. De ogen stralen nog van plezier en genieten na en kijken tegelijk vooruit. Want volgend jaar staan ze hier weer, net als dat ze er vorig jaar er stonden. En het verschil? Ze weten het zelf niet eens.

Volgend jaar

En zo ga ik volgend jaar weer met de trein voorbij en denk: Elk jaar staan ze er weer, perrons vol met vrouwen, afgeladen met plastic zakjes en andere nutteloze bagage. Enz.

Een gedachte over “Libelle zomerweek”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *