Caravan op Grote Markt in Almere

Een vreemd gezicht, midden op de Almeerse Grote Markt zie ik vanmorgen een caravan staan. Het toermodel is vastgebonden aan een paal, midden op het plein. Er loopt een barst door een raampje, er hangen doffe gordijnen voor de ramen. Ik vraag me echt af wat het ding hier doet. Zouden er eens stel Polen in slapen, of staat het ding te wachten op de schoonmaak voor de vakantie?

Smoezelig

De caravan ziet er best smoezelig uit, de wanden zijn ronduit smerig en door de ramen kun je onmogelijk meer met een heldere blik naar de wereld om je heen kijken. De gordijntjes die aan weerszijden van de raampjes hangen, hebben hun originele kleur verloren door zonlicht en stof.

Polen op Grote Markt

Wat het ding er doet? Het lijkt of er elk moment een stel Polen naar buiten komen om het plein echt ter hand te nemen. De tijdelijke betegeling vraagt dringend om een grondigere aanpak en wie zou dat beter kunnen doen dan een stel arbeiders die het werk goed en goedkoop verrichten.

Niks verraden

De morgen verraadt helemaal niks. De caravan staat er stil en verlaten. Iemand loopt met een snelle pas over de Grote Markt. Die heeft er niks mee te maken, want hij kijkt even verbaasd als ik naar de caravan.

Geef een reactie