Archiefvernietiging

Het binnenhof in de morgen. Een rode vuilniswagen, rijdt achter het Mauritshuis het Binnenhof op. De palen met de rode lichtjes zakken langzaam. Terwijl ze de grond ingetrokken worden, klinkt een ritmische piep om aan te geven dat er iets gebeurt.

Hoge toegangspoort

De vrachtwagen passeert mij en rijdt de hoge toegangspoort door. Om hem niet teveel in de weg te zitten, heb ik maar het lage voetgangerspoortje genomen. Hij passeert mij. De banden trillen op de klinkertjes. Hij pakt het volgende poortje en neemt een royale bocht. Het gat in de achterkant van de vuilniswagen kijkt mij dreigend aan.

Piepalarm

Dan piept een alarm als teken dat hij achteruit rijdt. Archiefvernietiging staat in grote letters op de zijkant van de vuilniswagen. De auto piept naar achteren en stopt enkele meters van de deur af. Wat voor een archief zou ten prooi vallen van de eetgrage mond aan de achterkant? Is het nutteloos oud papier met lege getallen en berekeningen? Of wordt hier iets waardevols uit de weg geruimd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *