Wie sloopt het Post CS?

Het zijn van die interessante zinnen. We zaten in de tram en reden langs het Muziekgebouw aan ’t IJ in de richting van station Centraal. 2 mannen zaten naast elkaar. ‘Kijk’, zei de ene man tegen de andere en hij wees in de richting van het gebouw dat we passeerden. ‘Ze zijn ook al begonnen met het afbreken van het oude postkantoor.’

Wie zijn ze?

De interessantste vraag is: wie zijn de ‘ze’ die met de afbraak zijn begonnen. Meestal schuilt er een duffe projectontwikkelaar achter die meer in de grond ziet dan in het gebouw. De eerste gaten waren al in het gebouw geslagen door de ‘ze’. Donkere letters stonden nog op de gevel en vormden samen ‘Post CS’. Langzaam veranderden de dichte muren in open ruimtes. En als de gevel weg is, gaat het gebouw de volgende fase van de sloop in. Tot er niks meer over is, behalve een lapje grond.

De ‘ze’ is dan nog steeds niet terecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *