Kikkervisjes

Vrijdag kwam Inge thuis met 6 kikkervisjes. Waar is het aquarium – het ronde – vroeg ze. Ik kon het niet meer zo snel ergens vandaan opdiepen. Waarschijnlijk was het al gesneuveld. De glazen theepot bood uitkomst.

kikkers in wording

Ze had de 6 kikkers in wording meegenomen van de peuterspeelzaal. De diertjes zwommen snel tevreden rond. Een blaadje waterplant dreef boven ze. Verder kon niet veel meer hun geluk in de weg staan. Inge sneed een schijfje komkommer af en wierp het in het water. ‘Dat vinden ze lekker’, verdedigde ze haar daad. Inderdaad, de diertjes vlogen op het stukje groen af.

Verdwenen komkommerschijf

We kwamen gisteren weer terug van de camping. De komkommerschijf was verdwenen, een nieuwe ging in het water. De diertjes hielden zich verder kalm. ‘Ze slapen’, was de redenatie van Doris. Inderdaad, de diertjes hielden zich erg koest, maar dat doen ze ’s ochtends ook. Zuurstofgebrek, maar misschien was voedselgebrek nog een sterkere reden.

Stuk groter

Ze leken al een stuk groter dan een aantal dagen eerder. Doris kijkt regelmatig naar de diertjes. Het biedt goede educatie rond de natuur. Het dril is veranderd in kikkervisjes. De kikkopjes transformeren in kikkertjes. Ze gaan al af en toe naar boven om lucht te happen. Mogelijk veranderen ze al.

Kikkerpoeltje

Als ze wat groter zijn geworden – en ze leven nog – dan mogen ze in het kikkerpoeltje. Inge is bereid daar ver voor te gaan. ‘Als het moet, gaan ze mee op vakantie’, zei ze gisteren.

Een gedachte over “Kikkervisjes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *