De huishoudtrap en de cabrio

Rechtop steekt de huishoudtrap uit de open cabrio. Een trede en het plateautje wijzen boven de hoofdsteun uit. De trap past precies in de beenruimte tussen de bijrijdersstoel en de passagiersstoel achterin.

Een meisje zit verveeld op de bijrijdersstoel. Ze maalt met haar mond op een stukje kauwgom en kijkt om zich heen als een koe in een weiland. Met trage en dromerige blik staart ze iedereen na. Zonder dat ze wat ze ziet goed registreert.

Meubelwinkel

De stoel achter het stuur is leeg. Blijkbaar is de bestuurder even in de meubelwinkel gesprongen voor het behangetje of de pot verf die nog nodig is voor de studentenkamer. Het meisje kan het niks schelen of ze wil de rekening niet zien.

De zon schijnt een voorjaarsstemming in de straat. Fietsers ontwijken de auto die half op het voetpad en half op het fietspad geparkeerd staat. De groep mensen op weg naar een brainstorm passeert het meisje. Alleen ik draai nog een keer om. Ik wilde zeker zijn of het meisje een das om had. Inderdaad een grijze. En of ze echt kauwgom maalde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *