Citroen, Joe Raposo en Sesamstraat

De reclame van de Citroën C3 Picasso Spacebox vertelt dat je geen dingen waarvan je houdt moet achterlaten. In het filmpje speelt een schattig ‘hondje’ de hoofdrol. Het dier bestaat in zijn geheel uit waardevolle spullen.

Tas, schoenen en sokken

Het lijf is een tas, de poten zijn schoenen zijn, de kop is een haarföhn, de ogen zijn een zwembrilletje en de oren zijn sokken. Het hondje is op zoek naar zijn baasje, waarbij de beelden vergezeld gaan met het liedje “Somebody come and play”.

Kinderstemmen

Dat het liedje schattig is, komt doordat het door kinderstemmen ingezongen is. De combinatie van het liedje met het hondje, maakt de commercial heel schattig. En het liedje jengelt binnen de kortste keren door je hoofd.

Niet in de gaten

Vervolgens liep ik tegen het volgende probleem aan: ik had helemaal niet in de gaten waarvoor dit nu een reclame was. Het kon overal over gaan. Het hondje deed helemaal niet aan waardevolle spullen denken, het was gewoon schattig. En het einde was ik vaak al vergeten. Bovendien speelt de Citroen slechts aan het einde een rol. Het merk is niet vaak in beeld. Ik geloof niet dat dit nu een goed voorbeeld is van een commercial. Beter was geweest als de hond op zijn neus het logo van Citroen had.

Joe Raposo

Even naspeuren op internet leerde dat het liedje “Somebody come and play” al uit de jaren ‘ 70 stamt. Het is geschreven door Joe Raposo. Deze muzikant schreef meerdere kinderliedjes. Zo is hij de vader van het liedje ‘”Bein’ Green” dat Kermit de Kikker zong. Degene die goed luistert naar de begeleiding bij “Somebody come and play” hoort er de openingstune van Sesamstraat in. En inderdaad, Joe Raposo is eveneens de schrijver van het “Sesame Street Theme”.

Voor de liefhebber de filmpjes:

Citroen-reclame

Bein’ Green

Opening Sesamstraat

Somebody come and play met Ernie

En dan nog de tekst van “Somebody come and play”

Somebody come and play
Somebody come and play today
Somebody come and smile the smiles
And sing the songs
It won’t take long
Somebody come and play today

Somebody come and play
Somebody come and play my way
Somebody come and rhyme the rhymes
And laugh the laughs
It won’t take time
Somebody come and play today

Somebody come with me and see the pleasure in the wind
Somebody see the time is getting late to begin

Somebody come and play
Somebody come and play today
Somebody come and be my friend
And watch the sun ‘till it rains again
Somebody come and play today

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *