Almeerse wildernis

Vlak boven de zandhoop steken 2 Range Rovers boven de Almeerse wildernis. Ze rijden traag door de diepe plas. Voor het wildrek schuiven de 2 terreinwagens het water voor zich uit.

Laatste wildernis

De witte en zwarte Range Rover rijden netjes achter elkaar aan, de plas uit, de zandrug op. Diepe sporen trekken de banden door de kale vlakte. In dit stukje van Almere Poort is nog de wildernis van Almere.

Het zandlandschap trekt coureurs en avonturiers. De terreinwagens worden gevolgd door crossmotors die de diepe plas waar de wagens zojuist doorheen reden, niet aandurven. Zij blijven veilig op een hoger gelegen maar minstens zo blubberig gedeelte van het ruige terrein.

Waaghalzerij

Op het fietspad waar ik hardloop rijden 2 pubers op een brommer mij tegemoet. Ze kijken naar het staaltje waaghalzerij in de wildernis. Een jongen stapt af, de ander trekt zijn brommer op het achterwiel en rijdt tegen de wind in. ‘Het is een harde wind’, is zijn commentaar tegen de andere jongen.

Wat verderop halen de 2 jongens mij weer in. De waaghals zit achterop en het brommertje trekt traag voorbij. Voor hen is de wildernis nog niet binnen bereik. De crossmotoren jengelen met hun hoge toerental achter ons. Alsof ze ons alledrie uitlachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *