Werk in uitvoering

De Amaliastraat wordt omhelsd door hoge huizen. Boven sommige ingangsportalen van de statige huizen hangen vlaggenstokken om de nationale kleuren aan op te hangen als dat nodig is.

Een oudere heer heeft de hoge ramen opengezet. Ze slaan naar binnen en hij tuurt in de richting waar de weg opengebroken is. Naast de zandmassa in het midden, staan tussen de bomen, hoge stapels steentjes. De oude steentjes zijn vorige week al uit de straat gehaald. Een nieuwe laag zand wordt op de oude gesjoveld.

De opengebroken Amaliastraat

De ochtendzon kleurt alles wat inniger en ook wel knusser. De man kijkt nog eens aandachtig naar de werklui aan het begin van de straat. Hij zucht zichtbaar. Vandaag niet bereikbaar. Werk in uitvoering. De ramen gaan dicht, het gordijn sluit.

Geef een reactie