Huldiging

Een groep mensen met oranje ballonnen waarop een enveloppe op afgedrukt was, stond langs de weg. Voor mij was het een raadsel waar al die mensen op wachtten. Niets te zien in de omgeving. Geen tram die meer voorbij reed. Verkeersregelaars en politieagenten hielden het verkeer op afstand.

Nog even wachten en het werd me duidelijk dat de groep olympiĂ«rs werd ingehuldigd. Even later kwam de stoet, voorop reed een koetsje waarop een groep koperblazers vrolijke deuntjes blies. Daarna kwam een paardentram met de olympische sporters. Erica Terpstra hing achterin, de armen lagen lekker over de randen heen, alsof ze in een sofa had plaatsgenomen. Ze was de enige die niet zo’n stom oranje blazertje droeg.

Even gilden wat mensen, maar verder bleef het rustig. De stoet was voorbij en de groep mensen spatte uiteen als een zeepbel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *