Haagse boekentempel

Ook Den Haag is gezegend met een aantal prachtige boekhandels. Net nu het opruiming is, is dat erg gevaarlijk voor zo’n onverzadigbare boekenfanaat als ik. Vandaag sloeg ik monsterlijk toe in de overgebleven ramsj van Verwijs.

De Haagse passage kan weliswaar niet meten met de soortgenoten in Napels, Milaan en Londen, maar de boekhandel zit er prachtig. Ik begrijp dat ze er pas vijf jaar zitten, maar het pand straalt autoriteit en kennis uit. De mooie houten trappen naar de tweede en derde verdieping maken het tot een tempel voor de boekenliefhebber. Daar steekt de Utrechtse boekhandel Broese met de kelder en de begane grond magertjes bij af.

Uiteindelijk ben ik er vandaag weggelopen met een gedegen en ge├»llustreerd boek Alle bijbelse personen, met biografie├źn van (alle) bijbelse personages, een fotoboek met dvd over de bombardementen van Rotterdam, de Engelstalige monografie van het orgel in de Amsterdamse Nieuwe kerk, The Profusion of Heaven en het Het Nederlands gebarenboekje van Herman Pieter de Boer.

Het laatste boekje is bedoeld het verblijf op het toilet wat te veraangenamen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *