Olie op het Wilders-vuur

Bij het lezen van het interview in de Pers met minister Eberhard van der Laan stapelden zich de houtblokken op voor het vuur van Wilders. De PVV-voorman hoefde er alleen nog maar een brandende lucifer bij houden om er de fik in te steken. Elke opmerking die de minister erbij deed, was genoeg olie op het vuur dat Wilders elk moment kon laten ontvlammen. Er lag al voldoende brandhout van het interview dat Alexander Pechtold in de Volkskrant van zaterdag gaf.

Het aparte van de discussies met Wilders is dat elke opmerking tegen hem met een agressieve toon en oneerlijke vergelijkingen wordt vergolden. Daar valt alleen maar tegen te discussieren in een gelijke toon, maar dan verwijt Wilders zijn antagonisten dat ze hem demoniseren.

De ellende is dat Wilders geen discussies voert en zijn argumentatie deugt van geen kant. Waarom hier dan zoveel mensen in trappen, toont vooral het tekort van de gevestigde politiek. Juist de kiezer en zijn problemen moeten aandacht krijgen in de interviews, niet de politieke tegenstanders. Alleen zo zou Van der Laan een kans maken. Omdat hij zich bewust is van de brandhaard die zijn woorden aanleggen voor Wilders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *