Opening nationale orgeldag

De opening van de Nationale orgeldag, die zaterdag tegelijk valt met Open monumentendag, is in de Grote kerk van Breda. Prachtig natuurlijk.Twee jaar terug gingen we een gezellig dagje naar Breda op Open monumentendag. Er zijn daar zoveel monumenten, maar het enige monument dat niet open was, was de Grote kerk. Dit gebouw was verhuurd voor een bijzondere gast. Ik heb me toen best een kwaad gemaakt, immers het was Open monumentendag en ik was stiekem vooral voor de Grote kerk gekomen. Potdicht zat deze, gezwicht voor het geld van de verhuur. Elke cent die binnengehaald wordt is er één, ook al moet de kerk dan dicht voor het publiek op Open monumentendag.

Blijkbaar levert de openingsmanifestatie wel genoeg geld op om de kerk niet aan een ander te verhuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *