Je dag niet hebben, kent u die uitdrukking?

Balkenende had zijn dag niet bij de openbare beschouwingen. Zeker iedereen heeft het weleens, feestje dag ervoor, huwelijk staat op knappen, je zoon is gezakt voor zijn zwemexamen of je vriendinnetje heeft vijf minuten voor het debat gebeld dat ze zo van je houdt, maar waarom ze je nooit ziet. Enfin, redenen genoeg om je dag niet hebben.

Mag een premier op dag van de finale een mindere dag hebben? Politiek is topsport, het bestuur van de voetbalvereniging in Akkersloot mag wel een blundertje hier en daar maken, maar een premier?

Wel eigenaardig dat de man die opriep tot daadkracht en ondernemerskracht zelf zo’n modderfiguur slaat bij een vergadering van de volksvertegenwoordiging. Wat je van een ander verlangt, moet je ook zelf doen. Misschien hoort het bij de teneur van dit kabinet. Het zit zo barstensvol met tegenstellingen en tegenzin, dat het tot niets komt. Al weten de bewindslieden alle spanningen om te buigen tot saaiheid. Als dat het geval is, kun je beter in een slecht huwelijk zitten en je dag niet hebben, dan toegeven dat de boel niet loopt.

Overigens heeft de premier niet eens een verklaring gegeven waarom hij zijn dag niet had. Dat is misschien nog het ergste.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *