Twee weken weg en de achtertuin is…

Hoe de achtertuin verandert in twee weken afwezigheid. De wespen gonsden gisteravond rond de bramenstruik, waarvan de takken de poort versperden. De regen en warmte van de afgelopen twee weken hadden de struik flink laten groeien.

Het trapje van ons kikkerpoeltje was verdronken in het water en de waterpest en andere waterplanten hadden het wateroppervlak veranderd in een groene vlakte. Tussen al het groen bespeurde ik een kikkerkoppie, dat zonder moeite via de bladeren uit de poel klom.

Een kilo bramen was de oogst, die ik en Inge tussen de speurende wespen uit de struik trokken. Daartussen veel aangevreten en uitgedroogde vruchten. Ook de vijgenboom had van de hoge luchtvochtigheid en warme temperatuur gebruik gemaakt voor zijn groeispurt.

Kortom, werk aan de winkel, tussen de extra wasbeurten door…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *