Beestjes

Bij De zomer draait door waren Kees Moeliker en Frederique Spigt. Ze spraken over ‘Een programma over beestjes in de stad’. Behalve dat ze geïnterviewd werden door twee acteurs, die hun teksten wel kennen, niet luisteren en daarom geen goede vragen stellen, herkende ik veel in hun verhaal. De stad zit boordevol dieren.

Elke avond fluit ik met de merels een avondzang. Ze worden echte vrienden. Ik begroet ze met hetzelfde fluitje. Vanavond zag ik een naaktslak knabbelen aan een blad van de klaproos en keek een kikker vanuit het poeltje mij ernstig aan. Het gebeurt allemaal in de achtertuin. De savanne in het klein. Je moet er wel voor door de knieën en weigeren het alledaagse als vanzelfsprekend te zien.

Ik ga echt kijken naar het televisieprogramma en neem zelf alvast een voorproefje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *