Hermitage

Een mediale aandacht, waar elk museum jaloers op is. Dat is de opening van de Nederlandse dependance van de Hermitage. Zoveel aandacht zou bij een bezoek alleen maar teleurstelling kunnen opleveren. Wat me opvalt is dat de eigenlijke collectie niet zoveel aandacht krijgt, er wordt snel geflitst langs de kostuums die er nu hangen. Ook komt in de bijdragen niet heel sterk tot uitdrukking of de Hermitage vernieuwend is in het museale landschap, of dat het een vrij traditioneel ingericht museum is.

Mijn indruk is dat het laatste het geval is. Het enthousiasme waarmee de Hermitage wordt begroet in Nederland, laat zien dat het museum zich helemaal niet in nieuwe snufjes hoeft te dopen om belangstelling te krijgen. Voor het bewijs moeten we nog even wachten, maar ik verwacht dat het museum met aantrekkelijke wisseltentoonstellingen heel veel zal bereiken. Ik ben benieuwd naar de bezoekcijfers de komende jaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *