Varkensbemiddeling

Met zielige biggetjes kun je niet meer aankomen. De varkenssnuiten die tussen de houten schotten op de vrachtwagen steken worden een zeldzaamheid. Vandaag zag ik op de snelweg een vrachtwagen met de aanduiding ‘varkensbemiddeling’ op de zijkant.

Waar staat dat woord voor, vroeg ik mij af. Achterop de klep stond heel klein ‘biggenvervoer’. In deze vrachtwagen zaten dus biggetjes, terwijl er net zo goed koekjes, komkommer of kroketten in konden liggen.

Een levend dier transporteren op de snelweg kan niet meer. Het is zielig. We willen niet weten wat voor een vlees we in de kuip krijgen. Al het geschreeuw over dierenleed zorgt ervoor dat alles nog meer achter de schermen komt. Zo zien we helemaal niet meer wat we op ons bord krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *