Omslaan

De golven waren hem te machtig geworden en het optimisme had verloren. Zeker, hij had de eerste plek gehad bij de zeilwedstrijd dwars over het IJmeer. De catamaran lag op zijn zij in het water. De ene sloep stak een meter hoog boven het water uit, de andere was verzopen en moest op eenzelfde afstand in het water hangen. De mast en het zeil dobberden op de golven. Ze grijsden hun overwinning met een koude lach naar de zeilers die nu zichzelf moesten zien te redden.

Een motorbootje voer in volle vaart naar de omgeslagen boot en ontweek de zeilboot die nu voor was komen te liggen. Aan de andere kant van de omgeslagen catamaran passeerde de rest. En ik had altijd in de veronderstelling geleefd dat catamarans nooit konden omslaan. Hoe snel een idee kan omslaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *