Ideologie boven kwaliteit

De boterham die hij at, ademde biologisch, de leverworst die erop zat eveneens. Een dunne laag biologische margarine straalde zelfs een gezondgehalte. Het verbaasde me hoe sterk de vormeloze, kleurloze en wat voor een lozes er nog meer zijn, boterham rook. Het brilletje en de geitenwollen sokken, hij toonde dat hij leefde voor milieu en gezondheid.

Het woord lekker kon onmogelijk in zijn vocabulair voorkomen. Ik sprak laatst met een koffieproducent. De koffie die hij produceerde, was kwaliteitskoffie en vooral lekker. Dat het ook biologisch geteelde koffie was, kwam pas aan de orde als de klant geproefd had. En terecht, want aan biologisch hangt een reform-luchtje.

Dat is mede veroorzaakt door de geitenwollen sokkenman met het brilletje. Bij deze mensen staat de ideologie boven de kwaliteit, want ook voor hen moet het goedkoop. Dat levert smerige producten op. Terwijl Max Havelaar koffie ook heel lekkere koffie kan zijn. Je moet dan wel een duurder pak nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *