Losse zinnen

Gewoon wat losse zinnen en gedachten die ik vandaag in de trein of op het perron hoorde of dacht.

1
Man met vouwfietsje uitgeklapt op het perron, praat tegen een echtpaar. Ik dacht eerst over zijn vakantie, maar het bleek over de liefde te gaan. ‘Op school met aardrijkskunde was het zo makkelijk. Dat begreep ik wel, dat van die bloemetjes en bijtjes en zo.’

2
‘Ik dacht dan bel ik wel met Irma en Ernst, dan ga ik daar wel naar toe.’

3
Iemand heeft het over een ‘vrijstaande moeder’.

4
In de trein leest een jongeman een gloednieuw exemplaar van Michiel Smits De prooi, over de verkoop van ABN Amro. Dat boek was zonder de kredietcrisis nooit de bestseller geweest die het nu is. De één z’n dood is de ander z’n brood, luidt het spreekwoord.

One pingback/trackback on “Losse zinnen

    Geef een reactie