Geloven

Hij had het natuurlijk niet mogen zeggen, meneer Andries Knevel. Hij gelooft niet in een schepping van 6 keer 24 uur. Hij gelooft in het creationisme, een merkwaardige mix van christendom met Darwinisme.

Ergens vind ik dat als je gelooft, je gewoon de bijbel van kaft tot kaft moet geloven. In het andere geval is de bijbel gewoon een prachtig boek, met geweldige spannende en adembenemende verhalen, gedachten, filosofie├źn en diepzinnigheden. Een literair werk dus, dat je meeneemt en meesleept in de kracht van het verhaal.

De mix van wetenschap met geloof hebben, denk ik, de meeste christenen. Persoonlijk denk ik dat als je niet gelooft in de schepping, dat je dan ook niet kunt geloven in de kern van het christendom, namelijk de opstanding van Jezus Christus. Een ding van alles of niets, anders kabbelt al het geloof af en blijft er helemaal niks meer om te geloven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *