Treintrends

Twee jaar niet meer dagelijks in de trein zitten en je ziet vanzelf de trends. Zo wint de elektronica meer en meer terrein. Bijna elke reiziger heeft een draadje aan zijn oor hangen, kletst in de lucht, zonder dat ik een telefoon zie.
De telefoon met al haar gadgets vormt hier het knooppunt waar alle digitale lijnen in elkaar verwikkeld zijn. Zo zaten in de trein naar Almere vanmiddag een man voor mij en een man achter mij naar televisie te kijken op een schermpje van enkele vierkante centimeters.
Over twee nieuwe jaren zitten alle reizigers te staren naar een scherm, is er draadloos internet in de trein en hoeft niemand meer een woord tot een ander te richten, of een boek te lezen.

Ik voel me heel even een trendwatcher…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *