Burgerinitiatief met vuurwerk de lucht in

Het burgerinitiatief is bedoeld om punten op de politieke agenda te zetten die burgers dwarszitten. Met 40.000 handtekeningen haalt een onderwerp de agenda van de Tweede Kamer. Het idee achter het burgerinitiatief is de kloof tussen burgers en politiek te verkleinen. De politiek bespreekt onderwerpen waar het zelf niet zo snel op komt, maar waar de man in de straat wel mee zit.

Een vuurwerkverbod is natuurlijk een voorbeeld van een burgerinitiatief dat het kabinet wel serieus moet nemen. Het aantal slachtoffers, het vandalisme en de grote onrust die het vuurwerk veroorzaakt, zijn genoeg redenen om in elk geval het gebruik en misbruik van consumentenvuurwerk goed onder de loep te houden.

Het kabinet ziet echter geen heil in het voorstel. Misschien gaat een verbod wat te ver, maar een initiatief van burgers op deze manier aan de kant schuiven, vindt ik onacceptabel. Het toont een arrogantie die de onvrede van burgers niet serieus neemt. Een logische stap van Den Haag is het burgerinitiatief gewoon in de prullenbak te smijten. Waarom zou je iets bewaren als je het toch nooit gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *