Honden en hardlopers

Op zondagmorgen is de ene helft van Almere aan het hardlopen. De andere helft laat de hond uit. Sommigen combineren beide activiteiten.

Ze zijn mij allebei tot ergernis, hond en hardloper. Toegegeven, ik hol met de horde mee en ik heb zo’n viervoeter thuis rondlopen, maar het irriteert me. Dat er honden zijn die loslopen en iedere voorbijganger willen grijpen. Dat daar bazen bij horen die doen of dat helemaal niet gebeurt. Soms durven ze nog geruststellend te roepen: ‘Hij doet niks hoor’.

Dan die hordes hardlopers, in groepjes keuvelend, het hele fietspad in beslag nemend. En dan verbaasd zijn als iemand ze iets minder vriendelijk toeroept. Hoe vervelend kan het zijn met zoveel anderen op een kluitje te leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *