Moorddadig

De martelaren van Gorinchem, Bonifatius of de Gebroeders De Witt. Ze zijn allemaal het slachtoffer van het geweld van een mensenmenigte. Het is dan helemaal niet zo verwonderlijk dat dezelfde mensenmassa op de avonden van de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh zo kon omslaan in een woede.
Ik ben erg blij met de moordserie van de vader en zoons Blokker. Vanavond zag ik het eerste programma van deze Teleac-serie en ik was erg onder de indruk. Ze halen de actualiteit in de historie en maken hiermee een treffend beeld van de vaderlandse geschiedenis.
Ik vind Nederland in 12 moorden een mooi initatief. Ik houd niet zozeer van de geschiedenis alswel van het verhaal achter de geschiedenis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *