Lente in de herfst

Het is herfst maar toen ik aan het eind van de middag met Doris in het park liep, voelde het als voorjaar. Wat is het verschil tussen herfst en voorjaar. Het ene is voor de zomer, het andere na. Nu bladeren de bomen leeg, dan zijn ze leeg en worden ze vol.
De temperatuur voelde nog lekker warm, een jongen en een meisje knuffelden op het heuveltje van het Manifestatieveld. Verderop stonden twee boomstronken alsof het oude mannetjes waren die achterover leunden.
De kleuren zijn zoveel mooier dan het voorjaar. Het geel, rood en bruin triomfeert. Heel even voelde ik me als in het voorjaar, terwijl ik wist dat het nu juist bijna voorbij is. Misschien dat je dan meer geniet, dan met het idee dat het nog allemaal mooier wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *