NRC-kloon

‘Hé dat heb ik vanmorgen al in mijn krant gelezen.’ Bij het zien van De wereld draait door zag ik Kamagurka met zijn portret van Sanne. Het schilderij hoorde bij een actie van NRC Handelsblad met de vraag ‘Wie is dit?’ Lezers konden het antwoord geven met een foto van zichzelf of de vermeende geportretteerde. Volgens Kamagurka zou hij per ongeluk Sanne ’t Hooft uit Amsterdam hebben geschilderd.
Leuk bericht, jammer dat het dubbelop komt. Het lijkt wel of de redactie van De wereld draait door op zoek naar onderwerpen ’s morgens NRC.Next leest en ’s avonds het dunnetjes overdoet met NRC Handelsblad. Het lijkt wel of Nederland niet meer onderwerpen voor een dagelijkse televisieshow heeft.
Het programma moet uitkijken om niet teveel een NRC-kloon te worden. Naast de onderwerpen schieten de rubrieken als Fokke en Sukke en de stoel van Pieter Steinz regelrecht uit de humusgrond van de Rotterdamse krant. Jammer, want hierdoor blijven veel zeldzame paddenstoelen buiten het beeld van de redactie en de kijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *