Vakantie

Als je een oorlog wilt beginnen, doe het dan in de zomervakantie. Ik zeg het soms gekscherend om aan te geven dat vakantie de maatschappij ontregelt. Twee maanden lang is er niets te beginnen. Rekeningen worden niet betaald en beslissingen worden uitgesteld totdat iedereen terug is. Want als de één terug is, dan gaat de ander weg.
Dat vakantie fataal kan zijn, bewijzen de Amerikanen deze week. De trage reactie rond de Russische inval in Georgië zou komen door de vakantie. Net als de orkaan Katrina in 2005 en de oorlog in Libanon in 2006, gebeurde het in augustus. De maand bij uitstek waarbij Amerika op vakantie is.
Het pleit ervoor om wat omzichtiger met vakanties om te gaan, zeker die van bewindslieden. Soms wordt er erg makkelijk over gedaan. Zo kon het gebeuren een paar weekends terug dat de hele B&W van Amsterdam aan het strand zat. Niemand was er, maar iedereen was bereikbaar, beweerden de bewindslieden achteraf.
Als er iets gebeurd was, dan was niet alleen Leiden in last geweest.

Ach dit soort dingen bedenk je alleen maar aan het einde van je vakantie…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *