Springkussen

Een springkussen, geitjes, schapen, cavia’s, kippen en konijntjes. De kinderboerderij in ons Den Uylpark was vandaag echt open.
We voerden de geitjes paardenbloemblaadjes. Doris vond het heel leuk om ze de blaadjes te geven. Vooral het jonge geitje was schattig. Een jongetje kwam bij ons staan en deed Doris voor hoe ze de geitjes moest voeren.
De schapen bibberden binnen in het grote gebouw. Het jongetje liep met ons mee en verklapte dat ze ontsnapt waren. Hij doceerde Doris keurig waar de konijnen en de kippen liepen. Ook bij het konijnenhok buiten wees hij Doris waar de konijnen zaten.
Hij knipte een schaapje voor ons uit het papier en knoopte er een knot wol omheen. Daarna liep hij mee naar het springkussen. Hier liet Doris zich helemaal gaan. Ik riep Doris en het jongetje riep haar ook. We moesten naar huis, het was genoeg, vond ik.
Even later liep ik met haar naar de glijbaan aan de andere kant van het park. Ze roetste over het metaal en was de hele kinderboerderij alweer vergeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *