Digitale faust

Ik lees dat een Nieuw-Zeelander zijn ziel op TradeMe te koop heeft aangeboden. 671 dollar is al geboden. Het hoogste bod zal wel van de duivel moeten komen, anders verliest een beroemd motief zijn waarde in dit digitale tijdperk.
Er zit best wel een roman in. Man verkoopt zijn ziel via internet aan een geheimzinnige vrouw in ruil voor een grote pot geld. Hij krijgt er spijt van, blogt erover en schrijft diverse forums vol, maar het helpt allemaal niet. Hoe hij zijn ziel probeert terug te krijgen, lees je in het boek dat ongetwijfeld volgend jaar uitkomt.

Vorige week bood een Australiër zijn leven aan via internet. Je kreeg dan zijn huis, auto en baan. Een gelukzoeker bood 383.000 dollar voor het oersaaie leven van de man.

One pingback/trackback on “Digitale faust

    Geef een reactie