Rotte kersen

Bij de bouw van Almere leefde het idee bomen te planten die ook eetbare vruchten dragen. Zo zijn de bomen niet alleen voor de sier, maar hebben ook een maatschappelijk nut. Daarom staan her en der in de wijk diverse kersenbomen en groeien er bij onze parkeerplaats beuken.
Een mooi idee, dat ik zelf in mijn achtertuin nastreef. Daarom bloeit er achter bij mij een braamstruik, hebben we de eerste frambozen geplukt en staat er een bessenstruikje. Niet alleen schoonheid, maar ook nut moet de achtertuin hebben.
Bij het hardlopen vanavond zag ik de kersen op de fietspaden liggen wegrotten. Alleen de pit stak als een monument tussen het rottende vruchtvlees uit. Mensen eten liever de bespoten groenten van de groentenboer waar ze ook nog drie euro voor neerleggen. Dat is de realiteit die het idee heel hard uitlacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *