Glasvezel

In oktober is het zover, dan wordt de glasvezelkabel in onze straat en ons huis aangelegd. De gemeente Almere legt voor de hele stad een glasvezelnetwerk aan en biedt haar bewoners eenmalig een gratis aansluiting aan. Geluk voor de blogger, dan kan hij nog sneller stukjes de wereld in slingeren.
Deze maand is het werk begonnen in Almere Stad, Almere Haven heeft het al goeddeels liggen. Een deel rond de markt ligt al open, de rest volgt de komende maanden. Ze moeten na het leggen van de kabel in de straat, ook de tuin en het huis in. Gelukkig dat wij niet onze voortuin hebben opgeknapt.
De tekst van de folder die gisteren in de bus viel, spreekt dreigende taal voor mij: ‘Stelt u zich toch eens voor dat u binnenkort met een geluids- en beeldverbinding digitaal naar het spreekuur van uw arts gaat.’ Werk aan de winkel dus, want in 2,5 jaar is Almere de eerste stad van Nederland waar een compleet glasvezelkabelnetwerk in de grond ligt. Een digitaal spreekuur kan dan niet achterblijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *