Loktiener

De visser heeft zijn lokvoer, de eendenkooiker zijn lokeend en de duivenmelker zijn lokduif. De lokkers hebben sinds kort een nieuwe lokker erbij: de loktiener.
De loktiener stapt een willekeurige supermarkt binnen en probeert daar een biertje, breezer of fles wijn mee te nemen. Als zijn missie slaagt, gaat hij met de drank naar buiten en trekt de handhaver van de opiumwet de supermarkt binnen. Een flinke boete wacht op de supermarkthouder. Want foei je mag geen drank aan kinderen jonger dan zestien verkopen.
Een vreemde manier van uitdagen, waarvan het middel erger is dan de kwaal. Dat een supermarkt drank aan minderjarigen verkoopt is ontoelaatbaar, maar dat een volwassene een minderjarige inzet om dit aan de kaak te stellen, is minstens zo ontoelaatbaar. Gelukkig denkt de Tweedekamer er net zo over.

Een idee voor de echter lokker, de kinderlokker, is het kinderlokkerlokkind. Hij gaat zelf in de bosjes staan, laat een lokkind een kind binnen lokken en hij is binnen. Als de politie daar nu een kinderlokkerlokkind-lokkind tegen inzet, dan is het schouwspel van lokken en de lokker die de lokker lokt, goed voor een avond theater.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *