Overslaande stem

Iedere keer als je zingt en je stem slaat over, dan is dat een aanslag op je stem. Jan Smit is te gast bij De wereld draait door en krijgt zangadviezen van de grote Herman van Veen. Niet je stem laten overslaan en zingen vanuit je kont. Dat is het advies van de oude rot en vooral vakman Herman van Veen.
Als iemand weet hoe je moet zingen, dan is Herman van Veen dat wel. Prachtige nummers van hem galmen dikwijls door mijn cd-speler in de auto. De beste songwriters schreven voor hem, Willem Wilmink bijvoorbeeld met ‘Hilversum III’. De bouwvakkers die zelf zongen in plaats meelalden op de transistorradio. Al is dit liedje ook bijna achterhaald met zenders als Radio 538
Of Goethe met Erlkönig, op de muziek van Schubert. Dit lied staat op een prachtige cd. Deze cd laat horen hoe sterk de stem van Herman van Veen is. Hoe ontroerd de tekst ook is, geen seconde slaat de stem over. Vandaag onthulde de zanger, cabaretier en toonkunstenaar dat je helemaal niet zingt met je stem, maar met je kont.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *