Wemmebad

Voor mij is het misschien het toppunt van burgerlijkheid, zo’n park van Landal Greenparks. Voor Doris is het een heus feest. Het zwembad ligt op een paar minuten lopen van ons huisje. Het overdekte speelparadijs is een trap omhoog als je bij het zwembad bent.
We bezoeken het zwembad en het speelparadijs op de dagen dat we op en rond het bungalowpark blijven. Voor Doris veel speelplezier. Het zwembad is nog redelijk sober met een pierenbadje, een dieper zwembad in de vorm van een winkelhaak en een heus bubbelbad.
Doris maakt het allemaal niks uit, zij duikt wel in het ‘wemmebad’, zoals zij de bak met water noemt. Als ik een keertje met haar een duik in het diepe neem, verwondert een ouder echtpaar zich over de peuter zonder watervrees. Dat is het voordeel van een kind vroeg vertrouwd te laten zijn met water.
Het overdekte speelparadijs, volgens de prospecti bedraagt het oppervlak meer dan zeshonderd vierkante meter, is een ander verhaal. De speeltoestellen met ballen in alle kleuren en een glijkussen dat zo hoog is als haar huis in Almere, zijn een grote verleiding. Soms weet ze uit die verleiding geen keuze te maken en pompt haar hart adrenaline in plaats van bloed.
Als een enorme beer tenslotte haar ook nog een handje wil geven, barst ze in huilen uit. Of zoals ze het zelf later vertelde ‘Bollo de Beer… erg groot… beetje eng’. De puntjes duiden hier geen stilte maar een onverstaanbare taal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *