Kogelvisje

Een slakkenplaag overwoekerde de vissen in ons aquarium. In ontelbare aantallen zwierven ze rond. Ze bedekten de bodem, klommen in een lange colonne over de bladeren van de planten en kropen over het glas.
Daarom is vandaag een verdelger in de vorm van een visje in het aquarium gekomen. Het diertje is goedkoper dan een chemische bestrijder en is mogelijk veel effectiever. De naam die het beest draagt: kogelvis.
Hij verkeert nu een halve dag in ons aquarium en doet zijn naam eer aan. Kogelrond is het diertje. Hij heeft zich de eerste uren in zijn nieuwe verblijfplaats heerlijk tegoed gedaan aan de massa slakken die in ons aquarium leefde.
De slakken zijn nu bijna verdwenen uit het aquarium. Ik zag er juist eentje kruipen over de bodem, maar ik vreesde het ergste voor zijn leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *