Hij heeft er de buik vol van

Als een apparaat niet werkt, ga ik meestal terug naar de leverancier en vraag een nieuwe. Maar hoe zit dat eigenlijk met levende have? Hij is speciaal gekomen om de slakkenplaag in ons aquarium te bestrijden, maar hij komt niet veel verder dan wat zwemmen.
De kogelvis die nu twee weken te gast is in ons aquarium, doet zijn werk niet goed. De eerste dag heeft hij zijn buik letterlijk kogelrond gegeten aan de slakken. Sindsdien heeft hij de buik vol van deze beesten. Zo is de plaag weer in alle hevigheid losgebarsten en zwemt hij gelaten tussen planten en andere dieren door. Hij taalt niet naar zijn voedsel en hapt liever in een stukje vissenvoer dan in een verse slak.
Overal op internet lees ik de paniek van deze dieren in een aquarium. Een guppenforum heeft zelfs een topic over dit onderwerp, waar iemand naar deze blog verwijst om te vertellen hoe het niet moet.
In ons aquarium zwemt het kogelvisje gedwee rond, zonder zijn tanden te zetten in een slak of in de vinnen van andere vissen. Van de jachtmentaliteit merk ik weinig, maar alles kan natuurlijk veranderen.
De slakken zijn gewoon niet weg te krijgen, zelfs het spruitje in het water vannacht trok de dieren niet aan. Misschien is er gewoon teveel voer in het water. De volksstammen slak moedigt dit alleen maar aan om verder voort te planten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *