Gran Reserva

Het is wijn die twee jaar in een eikenhouten vat gerijpt is. Een zorgvuldig rijpingsproces dat een vervolg krijgt in de fles van zo’n drie jaar. De wijn heeft de smaak van hout en is over het algemeen erg fruitig en kruidig. Dit is een wijnmethode uit Spanje.
Ik maakte kennis met de wijn via de Aldi, waar rond de kerstperiode een Estaban Reserva uit 2003 in de aanbieding was. Een Reserva is een iets minder grootse wijn, dan de Gran Reserva
Ik heb de Gran Reserva besteld via wijnvoordeel.nl. En de smaak van de Casa Safra Gran Reserva uit 1996 is geweldig. De wijn proeft niet alleen naar eikenhout, maar heeft ook een buitengewoon fruitige smaak. Heel vol en volmaakt. Het is heel apart een wijntje te drinken dat meer dan elf jaar heeft gelegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *