Disko Partizani

Het zijn van die figuren die je niet in een nauw steegje wil tegenkomen. Enigszins verlopen zien ze eruit, met een baard van enige dagen. De pakken zijn net te klein uitgekozen en de bontmuts die de zanger draagt, bevestigt de geur van schraal bier en foute kroegjes. De heren tonen wel enige vergelijkenis met een huurmoordenaar ergens uit de Balkan. Hij legt eventjes een drugsbaron om en heeft het land al verlaten, nog voordat het lichaam is ontdekt.
De heren zag ik afgelopen week bij Paul de Leeuw. De muziek is mooi opzwepend en klinkt weemoedig en vrolijk tegelijk. Het nummer heet Disko Partizani en is van de Duitse DJ Shantel. De heren om hem heen hebben zich gegroepeerd in de Bucovina Club. Bucovina is een streek in Roemenië en dat is de muziek af te horen. Overigens ademt de hele clip de sfeer uit van schrale café’s, weemoed en vervallen geluk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *