Brieven zonder de brieven

In de opruiming vandaag Brieven van Jan Cremer gekocht. Voor slechts een tientje heb ik het vuistdikke boek in mijn bezit. Het is een gevarieerde selectie van zijn brieven. Een groot deel is op een wonderbaarlijke manier gevonden in een tiental scheepskisten die van 1976 tot 2003 lagen in de kelders van een hotel in New York.
Helaas ontbreken de belangrijkste brieven van Cremer in de uitgave, namelijk de brieven ‘aan de vrouwen met wie hij een kortere of langere tijd omgang had.’ Deze brieven zijn waarschijnlijk spoorloos of vernietigd. De vroegere geliefden wilden de brieven niet afstaan.
Ondanks het ontbreken van deze jus, is het erg leuk brieven te lezen van en aan schuldeisers of de prachtige bedelbrieven aan zijn uitgever Geert Lubberhuizen van de Bezige Bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *