Verstoppertje

Ze doet het al een paar maanden. Ze hangt dan voorover tegen de muur, houdt de handen voor het gezicht en begint te tellen. Dan draait ze zich na een paar seconden om en mompelt iets als: ‘ik kom’
Het is een heel leuk gezicht om zo’n klein peutertje verstoppertje te zien spelen. Gisteravond voor het slapen vertelde ik dat ze het laatst in het zwembad ook deed. We stonden onder de douche, ze hing weer voorover tegen de muur en zei nu bij het omdraaien duidelijk: ‘ik kom’.
Waar heeft ze het toch vandaan, vroegen we ons voor de zoveelste keer af. Het antwoord vonden we niet. Tot ik na een klein halfuurtje uit mijn eerste slaap werd gehaald door Inge. ‘Ze heeft het van Peppa, Peppa Pig. Die spelen in een uitzending verstoppertje.’ Ik kon de uitzending niet voor de geest halen, maar geloofde Inge direct.
Peppa Pig is een biggetje dat heel stom lacht. Doris vindt haar geweldig. In de korte uitzendingen die de kinderzender Nickelodeon uitzendt, doet het biggetje met haar vader en moeder en broertje George allerlei kinderspelletjes. Verstoppertje hoort daar ook bij. Waarschijnlijk heeft Doris het spelletje daar vandaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *