Spelletjesavond

Een gezelschapsspel kan best leuk zijn, maar vaak mis je het gezelschap om het spel mee te spelen. Dat bracht Inge op het idee om een spelletjesavond te starten met een paar mensen. Eigenlijk wilden we allemaal Triviant spelen, dan kun je zo lekker pochen met je kennis, maar dat spel was onvindbaar op onze zolder. De spelletjes liggen, net als een groot deel van de bibliotheek, opgesloten in een stel dozen. De dozen zijn tot aan het plafond gestapeld, zodat het al heel knap was dat ik met Monopolie beneden kwam.
Dan maar Monopolie. Bij dit spel weet je bij de eerste worp al of het wat wordt, of niet. Ik kwam direct terecht op het vak met de boete van 20.000 gulden. Dat zou niks worden en het is niks geworden. Ik lag er als eerste uit. De volgende spelletjesavond vooraf de stapel dozen op zolder doorspitten om Triviant op te graven uit de rommel. Misschien verlies ik dat ook, maar dat ligt dan aan het ontbreken van de triviale kennis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *