Puntjesvis

De vissenstory houdt niet op. Gisteravond tuurde ik het aquarium in en zag plotseling witte stippen op een neon tetra. Nu heb ik een abonnement op het vinden van stippen, vlekken en bulten op levende have. Zo bespeur ik altijd de teken op de vacht van onze teckel Sientje. Een halfjaartje terug ontdekte ik dat Sientjes voortand los zat. Kortom, ik ben een expert op het gebied van het ontdekken van oneffenheden bij levende have.
Een speurtocht op internet leerde mij ook de diagnose te stellen: witte stip. Dit is een parasiet die zich nestelt op de kiewen van de vis. Een besmetting kan doden opleveren, dus daarom is vandaag een middeltje gekocht. Met tien druppeltjes donkerblauwe inkt per dag is het over een paar dagen weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *