Muizen in de frituur

Waar muizen zijn, is voer. Deze vuistregel geldt als je muizen hebt. Sinds enige tijd zwermt een groepje in onze schuur. Op het aanrechtblad van onze oude keuken, die in de schuur staat, ligt een grindpad aan korreltjes poep.
Alleen raken ze het hele eten in de schuur niet aan. De aardappels blijven onaangeroerd en aan de zak met hondenbrokken wordt niet geknaagd. Misschien dat de oorzaak ergens zou liggen, waar ik wat aan zou kunnen doen.
Daarom heb ik vanmiddag eens de schuur uitgeruimd. Daar ontdekte ik dat de frituurpan die er staat, heel geliefd is bij de kleine knagers. Onder de frituurpan lag een complete berg van keuteltjes. Daarnaast lag zelfs in de bakken poep. Bovendien bleek dat bij het opwarmen van het vet, om het goed af te kunnen voeren, de pan een geur van pies verspreidde.
Waarschijnlijk is de frituurbak het voer voor de kleine dieren. Nu verdwijnt de pan uit de schuur en moeten we voor een portie friet de pan onder de afzuigkap zetten. Jammer, want het zo lekker om dat geurtje buiten de deur te houden. Natuurlijk is hij helemaal schoongeboend en in een warme vaatwasser grondig verschoond. Zo houden we ook de keutels ook buiten de deur.

2 gedachten over “Muizen in de frituur”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *